Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Mérőhely részegységei

SY-EX03-T/___ típusú robbanásbiztos kivitelű távérzékelő

Robbanásbiztos kivitelű, telepített, folyamatos üzemű diffúziós távérzékelő, a robbanásveszélyes térben kerül felszerelésre.Az alkalmazott érzékelő elem félvezetős, Figaro gyártmányú, TGS 8xx típussorozatú, nyomásálló tokozású érzékelőfejben, mely egy fokozott biztonságú, üvegszálerősítésű grafitos poliészter dobozba lett építve a bekötést szolgáló fokozott biztonságú sorkapcsokkal, és a kábel bevezetésére szolgáló Pg 13,5 méretű, EEx e tömszelencével együtt. A távérzékelő a fedél levétele után 4 db. csavarral falra, egyéb szerkezeti elemre szerelhető. Az érzékelő központól mért távolsága: max. 200 m.

 

Védelmi mód:      

 

Részletes leírás  

Az alkalmazhatóságról, és feltételeiről részletes tájékoztatást adunk a műszerkönyvben, vagy telefonon, faxon stb.

 

TPK-01E tíusú táp- és kimeneti vezérlő egység

Dugaszolható, EU kártyás kivitel, a beépített transzformátor teljesítményétől függően, egy, vagy több jelfeldolgozó egység, és a hozzárendelt távérzékelő (-k) tápfeszültség ellátását, a jelfeldolgozó (-k) jelzéseinek külső vezérlési célra történő átalakítását végzi.
Hálózati üzem: 230 V AC, 50Hz, -15..+10% hálózati feszültségről, (kiesés esetén automatikusan akkumulátoros üzemre vált, ha ki van építve.)
Külső DC tápfeszültség: 14-28V DC. (akkumulátor, a készülék nem alkalmas külső akku töltésre, puffertöltő alkalmazásakor a hálózattól való leválasztásnak kettős szigetelésűnek kell lennie!)

Vezérlő kimenetek:

  • vészjelzés (gázveszély, belső meghibásodás, hálózat kiesés esetén reteszelt leállás, vagy opcionálisan megrendelhető feszültségkimaradás utáni automatikus törlés kimenet: feszültségmentes jelfogó váltó érintkező)
  • előjelzés (automatikus visszaállás, kimenet: feszültségmentes jelfogó váltó érintkező)
  • jelzés kimenet (nyugtázható, hang, fény, stb. jelzés adására külön relékimenet, elő és  vészjelzés vezérlő kimenetet nem befolyásolja, a működtető jel jumperrel kiválasztható, kimenet: feszültségmentes jelfogó záró érintkező)

Reteszelt leállás esetén törlés:

  • helyi (készülék előlapján), és/vagy
  • távtörléssel (feszültségmentes záró érintkezővel, a jelzés kimenetet törli)

Vezérlő kimeneti relék terhelhetősége: max. 250 V AC, 2A

Az egység időszakos karbantartás, beállítás idejére az erre a célra beépített szervízkapcsoló átváltásával normál, üzemi  állapotú vezérlő kimeneteket ad, a szükséges műveletek üzemleállás nélkül elvégezhetők. Igény szerint belső hangjelzés, és feszültségkimaradás utáni törlőegység beépítése lehetséges.

 

JFF-01E típusú jelfeldolgozó egység

Dugaszolható, EU kártyás kivitel, az egység, és a távérzékelő tápfeszültség ellátását, az érzékelő által adott villamos jel feldolgozását végzi. A távérzékelő jelét összehasonlítja az előre beállított referencia értékekkel, amennyiben a  leadott jelszint ezeket az értékeket meghaladja, vagy nem éri el, az egység kimeneteit működtetve jelzést ad. Az egység a hozzárendelt távérzékelővel együtt, egy adott közegbe beállítva képez egy mérőhelyet.

Műszaki adatok:

  • tápfeszültség: 14-28V DC (táp- és kimeneti vezérlő egységtől)
  • alkalmazható távérzékelő: SY-EX03-T/___
  • kimenetek:

     - vészjelzés (normál üzemi állapotban zárt érintkező)
     - előjelzés (normál üzemi állapotban zárt érintkező)
     - üzemjelzés (normál üzemi állapotban zárt érintkező)
     - szervíz jelzés (bekapcsolva +12V DC, max. 100 mA)
     (kimenetek jelzései a táp- és kimeneti vezérlő egységben
     kerülnek feldolgozásra)

Több mérőhelyes, közösített vezérlő kimenettel rendelkező készülékek esetében az egységbe beépített szervízkapcsoló átváltásával lehetőség van az adott mérőhely mérőkörből történő kiiktatására, az időszakos karbantartás, beállítás  üzemleállás nélkül elvégezhető, a többi mérőhely üzemelése mellett. Igény szerint feszültségkiesés utáni automatikus törlőegység beépíthető.